Stichting Informele Zorg Twente neemt deel aan het groeiprogramma van het Oranje Fonds

Wat is het Oranje Fonds Groeiprogramma?
Speciaal voor sociale ondernemers organiseert het Oranje Fonds het Groeiprogramma. Sociale ondernemers hebben in hun eigen stad of regio een succesvol sociaal traject/project opgezet dat de sociale samenhang bevordert en hebben de ambitie om te groeien naar andere plekken. Het Oranje Fonds Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt deze sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief zodat er relatief eenvoudig, en zonder het wiel opnieuw te moeten uitvinden, op meer plaatsen bewezen goede trajecten/projecten ontstaan om de lokale samenhang te vergroten.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma biedt een gedegen (en verplicht) kennistraject, ontwikkeld in samenwerking met diverse partners uit het bedrijfsleven. Tevens biedt het Oranje Fonds voor maximaal drie jaar een bijdrage in de coördinatie en ontwikkelingskosten zodat de initiatiefnemer met een gerust hart kan deelnemen en zich kan richten op de doorontwikkeling van het initiatief.

Wat betekent deelname aan het Groeiprogramma voor Ervaringsmaatjes?
Deelname aan dit programma betekent voor Ervaringsmaatjes dat we goed kunnen onderzoeken op welke manier er nog meer jonge mantelzorgers in Nederland een Ervaringsmaatje kunnen krijgen. In de toekomst zullen er meer organisaties in het land aan de slag gaan met de interventie Ervaringsmaatjes en zal de website van Ervaringsmaatjes zich ontwikkelen tot platform waar Ervaringsmaatjes en jonge mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat er meer bekendheid komt binnen het onderwijs en de zorg, hierin spelen de Ervaringsmaatjes zelf een belangrijke rol.