Ik ben Romee. Sinds Februari 2016 ben ik als vrijwilliger actief bij het ervaringsmaatjes project van SIZ Twente. Een keer in de week ga ik naar een jonge mantelzorger toe om met haar leuke activiteiten te doen, zodat ze uit de thuissituatie wordt gehaald. Samen met de jonge mantelzorger worden de activiteiten bedacht. Enkele activiteiten die ik met de jonge mantelzorger heb gedaan zijn: taarten bakken, kaarsen gemaakt, een beauty middag georganiseerd voor de jonge mantelzorger, schaatsen, bowlen, knutselen, spelletjes gespeeld en nog veel meer. De twee uur vliegt voorbij, vaak zijn we nog waar ergens mee bezig en dat ik eigenlijk al weg moet. Zelf ben ik ook druk met school, werk en met mijn hobby`s, maar bijna elke week is er een moment te vinden dat ik naar haar toe kan gaan. De blijdschap en vreugde die ik van de jonge mantelzorger krijgt zorgt ervoor dat ik het gevoel krijg dat ik voor haar wat kan betekenen. Het is een fijn gevoel dat ik iets voor iemand kan betekenen die in het dagelijks leven zorgen heeft over bepaalde dingen en voor iemand anders moet zorgen of rekening mee houden. En het vrijwilligers werkt zorgt er bij mij ook voor dat ik even nergens aan denk en geniet van het moment zelf.